Reis informatie

Itter
Itter is een klein, vriendelijk dorpje aan de voet van de Hohe Salve. Als skiër in het gebied zul je er niet snel komen maar Itter heeft een eigen gondelverbinding naar het skigebiedSkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Daarvandaan zijn de mogelijkheden talrijk.

Westendorf

Westendorf is een van de après-ski metropolen van Tirol. Hier gaat na het skiën het dak eraf in tenten alsGerry’s Inn, deKarat Baren deMoskito. Voertaal is hier overduidelijk Nederlands. In het Duits bestellen is niet nodig en wordt vaak niet eens begrepen.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

De mooiste pistes

Piste 61

De afdaling vanaf de Brandstadl naar Scheffau is de mooiste dalafdaling van de SkiWelt. Een van de redenen is dat je maar liefst 900 meter hoogteverschil overbrugt. Ski deze piste op het midden van de dag en je hebt het rijk alleen. Voor gevorderden is er ook een rode variant (nummer 62).

 Piste 72

De rode piste 72 vanaf de Zinsberg is een heerlijke cruiser. Met veel verval en speelse hoogteverschillen is dit een piste die je kunt blijven doen! Bijkomen kan bij het gezellige restaurant midden op de piste.

 Piste 42

De zwarte afdaling vanaf de Hohe Salve richting Hochsöll is een van de meest uitdagende van het skigebied. Bereid je voor op een redelijk steile afdaling. In de ochtend is deze afdaling het mooist. Dan is het nog niet druk en ligt de piste nog in de schaduw.

Gasthof Grieswirt

Dit jaar verblijven wij inGasthof Grieswirt. Dit is een groot gasthof waarin wij met zijn alle kunnen overnachten, ontbijten en avondeten.Gasthof Grieswirt ligtop ca. 1,5 km loopafstand van de winkels in Hopfgarten. In ongeveer 5 minuten ben je met de bus, die voor de deur stopt, bij het dalstation van het “Skiwelt Wilder Kaiser”. Je kunt met de bus ook een paar minuten doorrijden naar Westendorf wat bekend staat om zijn bruisende Aprés Ski. Het gasthof beschikt over maximaal 64 bedden, verdeeld over 8 appartementen. De appartementen zijn alle voorzien van TV, douche en toilet, een aantal appartementen is voorzien van een keuken of kitchenette. Andere appartementen zijn zeer geschikt als ontbijt-appartement. Wifi is in het hele pand aanwezig.

In het Gasthof is een sfeervol restaurantmet bar. In de biergarten die grotendeels overdekt is, is het zowel in de zomer als in de winter heerlijk vertoeven.

 1. Documenten en verzekeringen
 • Paspoort/ identiteit kaart
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bankpas/ zorgpas/ contant geld/ creditcard
 • Donorkaart

2. Medisch

 • Medicijnen/ aspirines
 • Norrit
 • Blarenpleisters
 • Ibuprofen
 • Trachitol

3. Persoonlijke verzorging

 • Toilet tas/ shampoo/ Scheer spullen/ Tandpasta/ tandenborstel
 • Lenzen vloeistof/ bril/ brillen koker
 • Zonnebrand/ aftersun
 • Lippen balsem
 • Baby wipes

4. Kleding

 • Sokken/ ondergoed/ broek/ shirts/ truien/ jas/ zwembroek of bikini
 • Ski sokken/ Ski jas/ Ski broek/ Ski helm/ muts/ thermo ondergoed/sneeuw bril/zonnebril/ snow boots/ handschoenen/ pols beschermers/ rug bescherming/

5. Wintersport uitrusting

 • Ski en/of snowboard schoenen
 • Ski’s en stokken of snowboard
 • Rugzak
 • Lawine pieper/ schep/ lawine prope / ABS

6. Voor in de bus

 • Eten/ drinken/ snoep
 • Muziek en oordopjes
 • Tijdschrift/ boek

7. Voor in het appartement

 • Boxen voor muziek
 • Beddengoed (check of dit inclusief is)
 • Handdoeken (check of dit inclusief is)
 • Kussen

Vervoersinformatie bus
Tourist Class touringcar
De touringcars zijn voorzien van bar, toilet, dubbele beglazing, luchtvering, winterbanden, sneeuwkettingen en ze zijn vaak uitgerust met DVD. Twee ervaren chauffeurs zorgen voor een snelle en veilige heen- en terugreis. Indien er klachten/opmerkingen zijn over de busreis dient dit ter plekke aan de wintersportcommissie gemeld te worden. De wintersport kijkt dan wat zij met deze klachten kunnen doen.

Reisduur

De reis zal 11 tot 14 uur duren. Tijdens deze reis is het natuurlijk reden voor een feestje. Let er wel op als mensen willen slapen dat ze hiervoor ook de kans krijgen.

Roken in de bus

ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Opstapplaatsen en -tijden

We zullen vrijdag 25 januari vanaf 15.00 verzamelen in het Proeflokaal op de Padualaan 99, Utrecht, de vertrektijden zullen een paar dagen van tevoren bekend worden gemaakt.

Heenreis

De inloop begint al in de middag in het Proeflokaal. De exacte vertrektijd zal ergens rond het einde van de middag/begin van de avond liggen naar onze bestemming. Tijdens de heenreis wordt er onderweg geen eetstop gemaakt. De busreis zal ’s nachts plaatsvinden, waardoor je in de vroege ochtend tussen 7.00 uur en 10.00 uur op je bestemming aankomt.

Aankomst op bestemming

In de vroege ochtend zullen we op de bestemming aankomen. De accommodatie is vanaf de uitstapplaats in veel gevallen eenvoudig en in korte tijd te bereiken. In sommige gevallen kan het gebeuren dat we wat verder moet lopen/rijden naar de accommodatie. Ook door omstandigheden (zoals lokaal gladde wegen, drukte op de wisseldag of een lange bus in smalle straten) kan het voorkomen dat de bus niet dicht bij de accommodatie kan komen. In dat geval kan het zijn dat we hiervoor een plaatselijke (ski)bus of taxi moet gebruiken (kosten voor eigen rekening). Tevens kan het zijn dat de bus naar een centrale plaats in het dal rijdt van waaruit we op een andere manier de accommodatie moet bereiken. Nadat de spullen in het verblijf zijn gedropt begint de week echt. De fanatiekelingen kunnen zelf een skipas kopen en de berg op gaan. De overige verzamelen meestal in groepjes om het dorp te verkennen, een sneeuwpop te bouwen of gewoon lekker de après-ski alvast op te starten.

Terugreis

De terugreis is tevens een nachtrit en begint in de avond tussen 17.00 uur en 21.30 uur. Exacte informatie over de vertrektijd krijg je op de dag van vertrek van de commissie. Ook hier zullen we ergens verzamelen en gezamenlijk naar de bussen gaan. Dit hoor je op de dag van vertrek.

Vertrektijden kunnen afwijken door weersomstandigheden, verkeersdrukte en bijzondere omstandigheden. Daarnaast geldt dat de buschauffeurs zich moeten houden aan de rijtijdenverkeerswet. Buschauffeurs moeten een minimale rustperiode van negen tot elf uur hebben tussen aankomst en vertrek. Indien een bus met vertraging op de plaats van bestemming arriveert, zal het vertrek van deze bus naar Nederland met eenzelfde vertraging vanuit de plaats van bestemming vertrekken.

Aankomst in Nederland

In de loop van de volgende ochtend kom je aan in Nederland, waarbij voor Utrecht een richttijd tussen 10.00 uur en 13.00 uur geldt. Tijden kunnen sterk afwijken door tal van omstandigheden, zoals weer en verkeersdrukte.

Bagage

Het totale gewicht van de bagage mag niet meer zijn dan 20kg. Maximaal mag worden meegenomen: één koffer (afmetingen max. 80x70x30 cm, bij voorkeur geen ‘harde’ vliegtuigkoffers) of 1 tas (afmetingen max. 80x70x30 cm) of 1 rugzak (afmetingen max. 80x70x30 cm) 1 paar skischoenen, 1 paar ski’s of 1 in hoes verpakte snowboard (bindingen dienen verwijderd te worden, uitzonderingen hierop zijn niet mogelijk) en 1 kleine tas als handbagage (afmetingen max. 55x25x35). Een snowboardhoes volstoppen met bagage is niet toegestaan.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je bagage, ook tijdens en bij overstappen of transfers. Om problemen te voorkomen dien je alle bagage duidelijk van je naam, telefoonnummer, adres en bestemming (ook het skimateriaal) te voorzien. Schrijf er ook de accommodatie op die je geboekt hebt. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de bagage, ook tijdens en bij overstappen of transfers. Indien je teveel bagage hebt of indien deze op een andere wijze niet aan de voorschriften voldoet, heeft de chauffeur het recht deze te weigeren. Discussie hierover is niet mogelijk.

Skipas

Op de dag van aankomst zal de organisatie aangeven wat de planning is voor die dag. Indien de Wintersport commissie aangeeft dat je vrij bent kun je zelf de stad inlopen of wellicht al even de berg op. Als je nog geen pas hebt voor deze aankomst dag kan je deze zelf kopen bij een loket onderaan een skilift. (Let op, in Oostenrijk gaat vaak een veel lager tarief in na het middaguur, informeer hierover bij het loket)

De Wintersport commissie zal zorgen dat de passen voor de rest van de week worden opgehaald. Deze kan je tijdens het avondeten ophalen bij de organisatie. Jouw skipas gaat in op de dag na aankomst.

Ski- en snowboardmateriaal

Heb je vooraf skimateriaal gehuurd via de vereniging dan staat er op de dag van aankomst iemand van de commissie bij de skiverhuur om je te helpen. DeWintersportcommissie zal aangeven wanneerwe gezamenlijk naar de skiverhuur gaan let op dat je hierbij aansluit. Het is niet mogelijk om alleen naar de verhuur te gaan aangezien de Wintersport organisatie de benodigde vouchers heeft.

Indien je materiaal huurt, dan kan het zijn dat er een borg gevraagd wordt. Deze dien je contant of per creditcard te voldoen. Bij het inleveren van het materiaal krijg je de borg retour, mits er geen schade geconstateerd wordt.

Voor al het skimateriaal wordt een goede kwaliteit gegarandeerd. Tegen bijbetaling ter plaatse kan een klasse hoger verkregen worden. Ga voorzichtig met het huurmateriaal om, zo bespaar je jezelf een hoop ongemak en geld. Wanneer je jouw materiaal afhaalt of nog ter plaatse huurt, zal je waarschijnlijk gevraagd worden een verzekering te nemen waarmee je het risico van diefstal of materiaalbreuk afkoopt.

Tip: Vraag jouw verzekeringsmaatschappij in Nederland of diefstal of materiaalbreuk van huurski’s zijn inbegrepen en of het volledige bedrag uitgekeerd wordt. Heb je een reisverzekering bij de wintersportcommissie afgesloten dan zijn gehuurde materialen meeverzekerd in de basisdekking.

Arrangementen en extra’s

Laagste prijsgarantie met skihuur, skiles en skipas van de wintersportcommissie t.o.v. dezelfde aanbieder op locatie.

Product

Prijs P.P

Skimateriaal compleet

€46,–

Snowboardmateriaal compleet

€46,–

Helmhuur

€15,–

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Zorg voor een reisverzekering met wintersportdekking. Deze sluit je gemakkelijk af via de wintersportcommissie.

Product

Prijs P.P.

Individuele reisverzekering incl. eigen wintersportmateriaal

€44,–

Individuele reisverzekering excl. eigen wintersportmateriaal

€38,–

Annuleringsverzekering

€17,50

De reis is;

Inclusief

· Merchandise

· Vervoer per Tourist Class touringcar met toilet en dvd

· 6 overnachtingen in Gasthof Grieswirt in Itter

· Ontbijt

· Avondeten

· 6 dagen skipas Skiwelt Wilder Kaiser

· Bedlinnen

· Eigen vertreklocatie

· 1 avondactiviteit

Exclusief

· Handoeken

· Avondeten op vertrek dag

· Reisleiding vanuit reisorganisatie

· Borg €50,– P.P (verplicht ter plaatsen te voldoen)

· Ski of snowboard materiaal

· Reisverzekering

· Annuleringsverzekering